Wie ben ik

Mijn naam is Bart Cramers. Ik ben apotheker, afgestudeerd in 1989 in Groningen. Na mijn diensttijd als beherend apotheker in het Marine Hospitaal in Overveen heb ik ruim 20 jaar voor Brocacef en Escura gewerkt.

Van die 20 jaar heb ik de eerste 12,5 jaar bij Brocacef Intramuraal gewerkt, waarvan de laatste 7 jaar als Marketing Manager;  daarna als Hoofd Ketenlogistiek voor de hele groothandel.  Bij Intramuraal heb ik Bedside Assortment Picking (bap) bedacht en ontworpen en als Hoofd Ketenlogistiek ben ik gedurende 6 jaar verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen en vermarkten van BROKIS asp, de beste automatische substitutietool voor de Nederlandse apothekersmarkt.

De laatste 2 jaar ben ik farmaceutisch en commercieel eindverantwoordelijk geweest voor alle Escura Apotheken. In die tijd zijn vrijwel alle Escura Apotheken gecertificeerd en zijn we begonnen Escura klaar te stomen voor de tijd dat apothekers en zorgverzekeraars vrij kunnen gaan onderhandelen over de apotheektarieven. Ik noem enkele ontwikkelingen: eerste uitgifte standaard in alle apotheken, tweede uitgifte standaard in alle apotheken, expertisegroepen invoeren, pro-actief herhalen invoeren, central filling, urennormering, invulling ketenzorg  etc.